Rezultati FLL natjecanja 2017

U subotu 14.1.2017. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održano je prvo hrvatsko FIRST® LEGO® League natjecanje u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza.

Tema natjecanja bila je Životinjski saveznici (u originalu Animal Allies), te je osnovni zadatak bio od LEGO kockica napraviti robota koji će pomoći životinjama u svakodnevnim radnjama, ali i obavljati neke zadatke umjesto njih.

Na završnom turniru sudjelovalo je 11 ekipa. Svaka ekipa se sastoji od 3-10 članova starih između 9 i 16 godina i dva voditelja ekipe.

Na turniru djeca su morala pokazati svoje znanje u četiri kategorije: robotska igra, tehnički intervju, projekt i temeljne vrijednosti.

Polje robotske igre FLL Challenge 2017
Polje robotske igre FLL Challenge 2017

Dobitnici

Nagradu za najuspješniju izvedbu robotske igre dobiva ekipa koja je osvojila najviše bodova u robotskoj igri. Svaka ekipa odradila je 3 vožnje, a gleda se najbolji ostvareni rezultat. Ove godine to je ekipa Gradionica, Udruge Gradionica, Zagreb.

Nagradu za dizajn robota dobiva ekipa koja je razvila, konstruirala, programirala i predstavila robota koji je čvrst i učinkovit: DPTK – Samobor, DPTK & INF Samobor.

Nagradu za najbolji projekt dobiva ekipa koja je napravila najbolje istraživanje, ponudila inovativno rješenje i održala kreativnu prezentaciju na temu životinjskih saveznika. Pobjednička ekipa I are robot, OŠ Ivana Cankara, Zagreb predstavila je projekt udomljavanja pasa iz azila i njihovo korištenje u terapeutske svrhe u staračkim domovima.

Nagradu za temeljne vrijednosti dobiva ekipa koja je najbolje prenijela svoj timski duh, koja je pokazala blagotvorni profesionalizam i natjecateljsku suradnju, a to je KRIK, Robotičko-informatički klub Križ.

Dvije najbolje ekipe u ukupnom poretku svih kategorija, koje su uspješno prenijele temeljne vrijednosti FIRST LEGO League, dostigle odlične rezultate u robotskoj igri i ponudile inspirativna rješenja projekta i robotske izvedbe, osvojile su velike Lego pehare i pravo sudjelovanja na regionalnom turniru Adria regije u Sloveniji. To su ekipe:

  1. Gradionica, Udruga Gradionica Zagreb
  2. Brickvengers, FER, Zagreb

Regionalno natjecanja održava se 4.2.2017. u Dobrovi – Polhov Gradec, Slovenija.

Organizatori

Organizaciju FIRST® LEGO® League turnira u Zagrebu, omogućili su:

  • Hrvatski robotički savez
  • Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike i računarstva
  • Hrvatska zajednica tehničke kulture
  • Future Code d.o.o.
  • Umo neuroscience d.o.o.
  • Ida didacta
  • Rimac automobili

Suci robotske igre: Hrvoje Hegeduš (FER), Marko Delimar (FER), Josip Stepanić (FSB), Saša Mrvoš (Future Code d.o.o.) i glavni sudac Tomislav Jagušt (FER).

Ocjenjivači: Aco Momčilović (Rimac automobili), Iva Gospodnetić (FER), Andrea Ćulafić (Adecco Croatia), Renata Geld (Filozofski fakultet), Berislav Marszalek (Entrio), Dario Majdandžić (Goethe Institut), Zdenko Kovačić (FER), Barbara Arbanas (FER) i savjetodavac ocjenjivača Anamari Nakić (FER).

Voditelj: Bojan Gazibara.

Muzika: KSET.

Zahvaljujemo i svim volonterima: Kristina Potočki, Krešimir Zidanić (IT), Željko Krnjajić, Sara Horvat, Iva Božić, Karmela Slačanac, Ivan Strizrep, Goran Grdenić, David Pavlović, Lucija Oštrić, Ana Lovrić, Andrea Matić, Katarina Karužić, Ivana Carević, Barbara Geld, Boris Kržić, Nikolina Zekić, Antonio Belčić, Jan Marinić, Dominik Mutvar, Dominik Stipić, Nera i Dalibor Carević, Gordon Gilja, Hrvoje Mostečak.

Do sljedeće godine, puno pozdrava svim LEGOljupcima 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)