Rezultati FLL natjecanja 2018

U subotu 3.2.2018. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održano je drugo državno natjecanje FIRST® LEGO® League natjecanje u organizaciji Hrvatskog robotičkog saveza. Osim u Hrvatskoj, natjecanje se provodi u 88 zemalja svijeta.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila «Živa voda». Natjecatelji su trebali izraditi robota koji rješava razne misije povezane s vodoopskrbom i upravljanjem vodom kao jednim od najbitnijih elemenata naših života.

Tema ovogodišnjeg natjecanja: Živa voda (Hydrodynamics)

Na završnom turniru sudjelovalo je 14 ekipa. Svaka ekipa se sastojala od 3-10 članova starih između 9 i 16 godina te dvoje voditelja. Na turniru su djeca morala pokazati svoje znanje i vještine u četiri kategorije: robotska igra, tehnički intervju, projekt i temeljne vrijednosti.

Polje robotske igre FLL Challenge 2018

Dobitnici

Nagradu za najuspješniju izvedbu robotske igre dobiva ekipa koja je osvojila najviše bodova u robotskoj igri. Svaka ekipa je odradila 3 vožnje, a gleda se najbolji ostvareni rezultat. Ove godine to je ekipa 3geared, Udruge Gradionica, Zagreb.

Nagradu za dizajn robota dobiva ekipa koja je razvila, konstruirala, programirala i predstavila robota koji je čvrst i učinkovit: Veliki, Informatički klub VEL_IK / OŠ Eugena Kumičića Velika Gorica.

Nagradu za najbolji projekt dobiva ekipa koja je napravila najbolje istraživanje, ponudila inovativno rješenje i održala kreativnu prezentaciju na temu čovjekovog utjecaja na vodu. Pobjednička ekipa KRIK, Robotičko-informatički klub Križ predstavila je projekt obnove i ponovnog korištenja starih napuštenih bunara u svojem mjestu.

Informatički klub «NET» iz Ivanić-Grada osvojio je nagradu za temeljne vrijednosti. Ovu nagradu dobiva ekipa koja je najbolje prenijela svoj timski duh, koja je pokazala blagotvorni profesionalizam i natjecateljsku suradnju.

Završna robotska igra protekla je uz navijanje i bodrenje navijača

Tri najbolje ekipe u ukupnom poretku svih kategorija, koje su uspješno prenijele temeljne vrijednosti, dostigle odlične rezultate u robotskoj igri i ponudile inspirativna rješenja projekta i robotske izvedbe, osvojile su velike Lego pehare i pravo sudjelovanja na regionalnom turniru Adria regije u Sloveniji. To su ekipe:

  1. Brickvengers, FER, Zagreb
  2. I are robot, OŠ Ivana Cankara, Zagreb
  3. 3geared, Udruga Gradionica Zagreb

Regionalno natjecanje Adria regije održava se 10.3.2018. u Sloveniji. Naše najuspješnije ekipe imaju i mogućnost sudjelovanja na Europskom i svjetskom turniru u Mađarskom i SAD-u.

Sve nagrađene ekipe su osvojile poklon pakete Hrvatskih voda, a pobjednička ekipa je osvojila i novi hrvatski šestonožni robot STEMI. Svi sudionici osvojili su medalje, FER-ove loptice, te slikovnicu M. Vizner: Nova Hrvojeva zgoda: Od otpadne – čista voda!, u izdanju Hrvatskih voda.

Organizatori

Zahvaljujemo svima koji su pomogli kako bi se natjecanje moglo uspješno održati.

Ocjenjivači: Aco Momčilović (Rimac automobili), Iva Gospodnetić (FER), Andrea Ćulafić, Dario Majdandžić, Zdenko Kovačić (FER), Barbara Arbanas (FER), Kristina Cergol Kovačević (Učiteljski fakultet), Marija Seder (FER), Marko Marušić, Petra Ćulafić, Hrvoje Šimić (CROZ), Dalibor Carević (Građevinski fakultet), Danijel Babić (Byte lab), Marija Vizner (Hrvatske vode) i savjetodavac ocjenjivača Kristina Potočki (Građevinski fakultet).

Suci robotske igre: Hrvoje Hegeduš (FER), Marko Delimar (FER), Jelena Ćosić Lesičar (FSB), Saša Mrvoš (Future Code d.o.o.) i glavni sudac Tomislav Jagušt (FER).

Voditelj: Dragan Vlajinić. Muzika: KSET.

Zahvaljujemo i svim volonterima: Krešimir Zidanić, Sara Horvat, Ana Maria Žinić, Željko Krnjajić, Robert Čiček, Sebastian Dovičin, Ariana Milašinčić, Mate Gambiraža, Andrea Matić, Leonarda Gajdić, Iva Jurković, Karmela Slačanac, Lucija Oštrić, Duje Mušura, Bruno Čelan, Ilija Lukić, Mario Jembrek, Ana Lovrić, Martina Zidanić, Nikolina Zekić, Boris Kržić, Dominik Mutvar, Mateo Mrkoci, Antonio Belčić, Inga Herbst, Sonja Krnjajić, Maja Krnjajić, Ema Kristina Krnjajić, Marijan Kundih

Nekoliko fotografija pogledajte u galeriji u nastavku.

Do sljedeće godine i još zanimljivije LEGO-robotske teme, lijepi pozdrav!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)